Minden, ami (képző)művészet, design, lakberendezés, dekorálás

Szeretnéd díszíteni, egyedivé tenni a lakásod? Érdekelnek a különböző képek, festmények, fotók, falfestmények, kiegészítők, a színek, színezők? Nézz szét nálam! Saját elképzeléseid vannak, de nem tudod megvalósítani őket? Nincs ötleted? Segítek!

AZ IRODALOM

 

Rengeteg kedvenc íróm-költőm van; lassanként meg is próbálom majd őket összegyűjteni.

OLVASNI JÓ. Semmi sem pótolhatja: ha gyermekünknek mesét olvasunk fel, az sokkal többet jelent neki, mintha leültetjük a tévé, számítógép elé; vagy akár hangoskönyvet teszünk be neki. A legfontosabb a meseolvasásban a szülő és a gyermek közti szeretet, ezt sose feledjük el. Életre szóló élmény lesz számára, valamint az Anya, Apa hangja megnyugtatóbb, mint a narrátoroké. Ezenkívül szabadjára engedheti képzeletét, hiszen nem az adott rajzoló mutatja meg neki, hogy néz ki a tündérszép királykisasszony, hanem ő maga teremtheti meg. És ez hidd el, nagyon fontos. A képzelet, a kreativitás manapság szinte alapkövetelmény egy-egy munkahelyen; és alapvetően azáltal, hogy képzeleg, egyben gondolkodik is! (Ne is beszéljünk egy-egy mese tanító szándékáról, vagy pszichológiai hátteréről.)

Az iskolában -nem sokan tudják- az irodalom (vagy kommunikáció) óra elsődleges célja az olvasás megszerettetése. Olvasni jó, tényleg, legyen szó szerelmes regényről, drámáról, hírekről, fizikáról vagy versekről - ezektől csak többek leszünk. Nem hiába ajánlanak a tanárok bizonyos könyveket elolvasásra, noha természetesen válogathatunk, hiszen: „Kételkedem, tehát vagyok." Nem igaz? Vigyor

Az olvasás által gazdagodik a szókincsünk, ki tudjuk fejezni magunkat (ami néha rettentően nehéz!) és a helyesírásunk is csak úgy lesz tökéletes, ha sokat olvasunk és írunk.

Egy könyv nagyszerű ajándék lehet, de ügyeljünk a minőségre! Nem az ára mutatja meg egy könyv értékét... Olvassunk utána, érdemes-e megvenni! És ha semmi ötletünk sincs, ragaszkodjunk a klasszikusokhoz, azok mindig beválnak.

konyv4.jpg

 

 

Az oldal szerkesztés alatt áll.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 28
Heti: 141
Havi: 585
Össz.: 114 477

Látogatottság növelés
Oldal: Az irodalom
Minden, ami (képző)művészet, design, lakberendezés, dekorálás - © 2008 - 2019 - muveszetek-lakberendezes.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »