Minden, ami (képző)művészet, design, lakberendezés, dekorálás

Szeretnéd díszíteni, egyedivé tenni a lakásod? Érdekelnek a különböző képek, festmények, fotók, falfestmények, kiegészítők, a színek, színezők? Nézz szét nálam! Saját elképzeléseid vannak, de nem tudod megvalósítani őket? Nincs ötleted? Segítek!

FALFESTÉS, FALDEKORÁLÁS

 

Manapság egyre elterjedtebb a belső falfelület különleges díszítése. Nem csoda, hisz a Régiek is alkalmazták (gondolj csak azokra a virágos festőhengerekre, amik hatására a Nagyi szobája virágmezővé változott - manapság is használnak hasonló technikát), no és még sokan mások.

Fontos a fal megfelelő színének kiválasztása. Ne feledd, bármit is választasz, azt nagy felületen fogod látni, érzékelni - minden nap. Nincsenek szabályok arra, mi a szép szín, és mi az, ami kevésbé tetszetős. Mindenkinek egyedi, saját ízlése van, mindenki máshol, más környezetben érzi magát jól! Természetesen léteznek alapvető dolgok, amiben van igazság (már csak a fizika törvényei miatt is), de én azt mondom, hozd létre a Te saját világod, a saját szobád, a saját környezeted!

A fehér és a világos színek sok fényt visszavernek, ezért világos tőlük a tér, tiszta, szellősebb; az emberek többsége ilyen színeket választ falszínnek (pl. fehéret, drappot, barackszínt, almazöldet). Az ilyen világos szobát nagyobbnak látja a szem, tágas érzése van. Ajánlatos a kis tereket valamilyen világos színnel lefesteni, tapétázni.
A sötét, mély színek ezzel ellentétben sok fényt nyelnek el, kisebbítik a teret. Viszont a hatalmas ebédlő pompásan mutathat bíbor színben, különösen, ha arannyal egészítjük ki - ha valaki kedveli az ilyen jellegű extravaganciát. Az óriási tereknek jót tesznek a mély, sötét vagy erőteljes színek, ott nem feltétlenül nyomasztó a fekete szín sem - főleg, ha valami világossal párosítjuk, például világos (fehér, beige, világoslila, bármi) ablakkeretekkel, a falon és a plafonon található díszítőelemekkel (gerendák, stukkók, képek, bármi). A világos bútorok hangsúlyosak lehetnek egy sötét fal előtt.

Általános a hideg és meleg színekről beszélni. A meleg színek: sárgák, narancsok, pirosak, sárgászöldek. Nevükből adódóan: meleg érzést keltenek. A hideg érzést keltő színek: zöldek, kékek, lilák. Mindenki válasszon a saját vérmérsékletéhez megfelelő színt, vagy ha befolyásolni szeretnénk a hangulatot, akkor ezt megtehetjük: fessük sárgára a konyha falait, és máris meleg hangulatú helyiséget kapunk a családi ebédek színhelyének! Vagy azt a helyiséget, ahol nyáron hűsölni szoktunk, fessük kékeszöldre, jobban fog esni a lelkünknek a +35 fokban.

A színeknek egyfajta hangulatuk is van. Melyik a romantikusabb? Egy pirosas-vörös hálószoba vagy egy kékes-lila? A többségnek a piros színről a szeretet, szerelem, romantika, tűz, hevület jut az eszébe. A többi színről ezen a képen látható egy kis leírás.

szinek-5.jpg

Ne feledjük az egyensúlyt, a harmóniát. Ha valamiből túl sok van, az nem valószínű, hogy jó. Ha szeretjük a meleg, izgató hatású pirosat, nem feltétlenül kell a falakat pirosra festeni, a a függönyökből bordó színűt választani és narancsárga párnákkal egészíteni ki a szobát. Elegendő egy elem is ezek közül, párosítsuk ezeket a színeket valami mással, ami tompít rajtuk. Egy hideg színnel vagy egy kevésbé izgató hatású színnel.

Ha még többet szeretnél megtudni a színekről, olvasd el "A színekről" menüpont alatt található információkat! :)

Íme néhány példa a világos szobákra (figyeljük a nagyobb tárgyak színét a falak mellett! Ha tetszik egy szoba, vizsgáljuk meg, vajon miért olyan szép? Nézzük meg a fal színét, a padlóét, majd a bútorokét, a szőnyegét, és végül a kisebb kiegészítőkét! Mindig a nagyobb darabokkal foglalkozzunk először, aztán az apró dolgokkal!):

light1.jpg

light2.jpg

light3.jpg

light4.jpg

light5.jpg

 

Néhány sötét falszín:

dark1.jpg

dark2.jpg

dark3.jpg

dark4.jpg

dark5.jpg

 

Meleg falszín:

meleg1.jpg

meleg2.jpg

meleg3.jpg

meleg4.jpeg

meleg5.jpg

 

Hideg falszínek:

hideg2.jpg

hideg3.jpg

hideg5.jpg

 

Az oldal szerkesztés alatt áll.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 28
Heti: 142
Havi: 586
Össz.: 114 478

Látogatottság növelés
Oldal: Falfestés, faldekorálás
Minden, ami (képző)művészet, design, lakberendezés, dekorálás - © 2008 - 2019 - muveszetek-lakberendezes.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »